GR   EN

logo
logo mobile
logo scroll
ΙΣΤΟΡΙΑ

ΙΣΤΟΡΙΑ


ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο Ιωάννης Μιτσής, λάτρης του καλού φαγητού (οφτό,  κλέφτικο , σούβλα κ.λπ.) και του καλού κρασιού (μαύρο, στερκό, μοσχάτο , αμπελήσιμο κ.λπ.), έπαιρνε κρασί πάντα από φίλους και συγγενείς παραγωγούς των παραδοσιακών  κοντινών «κρασοχωριών» Γερακιές, Πολύστυπο, Καννάβια, Πιτσιλιά, Μαραθάσα, κ.λπ.
Μία παλιά αυθεντική ιστορία (από το χθες στο σήμερα)
Μία χρονιά γύρω στο 1960, ο φίλος του Παππού Γιαννή Τηλέμαχος από την Μαραθάσα, φιλοξενούνταν στο πλούσιο χωριό του παππού «Ζώδια» και με τα βαρελάκια του πουλούσε το κρασί του στο χωριό από πόρτα σε πόρτα με τον «κάρτο» ή την νταμιτζάνα. Έφερε πολύ κρασί όμως στο χωριό, αυτό δεν πουλήθηκε, και στεναχωρήθηκε πολύ γιατί ήταν φτωχός.

Επειδή πλησίαζαν Χριστούγεννα και έπρεπε να φύγει ο Τηλέμαχος για το χωριό του, ο Παππούς Γιαννής για να τον βοηθήσει αλλά και για να μην στεναχωριέται αγόρασε όλο το κρασί. Όταν τον ρώτησαν τι  θα το κάνει, είχε ήδη αποφασίσει.

Αφού συμβουλεύτηκε παλιούς οινοποιούς, διάβασε αρκετά βιβλία  και με την οξυδέρκεια που τον διέκρινε, γρήγορα διαπίστωσε ότι  σαν αποτέλεσμα της μοναδικότητας των γηγενών ποικιλιών αμπελιών των πιο πάνω περιοχών - όπως το Μαύρο, το Ξυνιστέρι, το Γιαννούδι και το Μαραθεύτικο μπορούσε κάλλιστα να φτιάξει εξαιρετικό μυρωδάτο ξίδι από κρασί για όλες τις οικιακές χρήσεις. Αυτό και έκανε καθιερώνοντας έτσι από το 1961 πρότυπες συνταγές παραγωγής εκλεκτού αυθεντικού ξιδιού από κρασί, που τις παρέδωσε στην οικογένεια του από τότε και διαφυλάχθηκαν σαν επτασφράγιστο μυστικό.

Σήμερα, σχεδόν εξήντα χρόνια μετά, η τρίτη γενιά της οικογένειας διατηρεί αναλλοίωτη τη γνώση και τις συνταγές που έλαβε ως γνήσια παρακαταθήκη από τον παππού Γιαννή και συνεχίζει με το ίδιο μεράκι και αφοσίωση, έχοντας εγκολπώσει και τη τριακονταετή εμπειρία της μεγαλύτερης οξοποιίας της Βόρειας Ελλάδας, η οποία και εξαγοράστηκε το 2017.

Έχοντας αναπτύξει μία υπερσύγχρονη μονάδα στα όρια των Νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, σε μία από τις σημαντικότερες αμπελοοινικές περιοχές της χώρας, η MITSIS & MITSIS GROUP S. A. δραστηριοποιείται στον τομέα των τροφίμων με τις πλέον σύγχρονες τεχνικές, παρέχοντας άριστα προϊόντα ασύγκριτης ποιότητας και μοναδικής διατροφικής αξίας.

Η MITSIS & MITSIS GROUP S. A. από το 2017 εισχωρεί δυναμικά στον τομέα των τροφίμων και δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμφιάλωση βαλσαμικού ξιδιού από κρασί παλαιωμένο σε ξύλινα βαρέλια, στην παραγωγή μουστάρδας, κέτσαπ, χυμού λεμονιού, στην τυποποίηση ελιών, καθώς και στην εμφιάλωση ελαιόλαδου και μελιού.

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

Η εταιρεία πληροί αυστηρό σύστημα ποιοτικού ελέγχου σε πρώτες ύλες και παραγόμενα προϊόντα. Είναι πλαισιωμένη από συστήματα ελέγχου HACCP και ISO 22000:2018, σύμφωνα με τις τελευταίες προδιαγραφές του κώδικα τροφίμων και ποτών. Με πιστοποιήσεις ανώτερων και επικυρωμένων ελληνικών και ευρωπαϊκών οργανισμών, την καινοτομία και την πρόοδο της εταιρείας μας, προχωράμε με σιγουριά για να λάβουμε ακόμα μία ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική και τη διεθνή αγορά.

Όραμά μας είναι η προσήλωση στη διασφάλιση και διατήρηση της υψηλής ποιότητας των προϊόντων μας, γεγονός που μας δίνει το εισιτήριο για την εξαγωγή τους σε διεθνείς αγορές όπως οι Η.Π.Α, ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία και η Αυστραλία.

Οι εργαζόμενοι που πλαισιώνουν τον χώρο παραγωγής κατέχουν εξειδικευμένες γνώσεις και πολυετή εμπειρία, η οποία είναι απαραίτητη για την δημιουργία και τελειοποίηση των προϊόντων μας.

Η συνέπεια και η εργατικότητα που τους χαρακτηρίζει επιτρέπει να δίνεται η απαραίτητα προσοχή σε κάθε στάδιο της παραγωγής ξεχωριστά. Ωστόσο, η μεταφορά της τεχνογνωσίας απευθείας από το Bordeaux της Γαλλίας, καθώς και η συνεχής κατάρτιση και επιμόρφωση με σεμινάρια σε Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία μας καθιστά μια από τις πλέον εξειδικευμένες εταιρείες στο χώρο των τροφίμων.

Η φιλοσοφία της εταιρείας μας στηρίζεται στην παραγωγή αγνών προϊόντων από εκλεκτές πρώτες ύλες. Οι Κορινθιακές, Κρητικές, Κυπριακές και Μακεδονικές ποικιλίες σταφυλιών και σταφίδας που χρησιμοποιούνται ως πρώτες ύλες, προσδίδουν στα προϊόντα μας ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και μοναδικές γεύσεις. Με τον τρόπο αυτό, η εταιρεία μας μένει πιστή στην παράδοση, ενώ παράλληλα ο εκσυγχρονισμός της παραγωγικής διαδικασίας συντελεί στη δημιουργία προϊόντων εκλεπτυσμένης ποιότητας, γεύσης και εικόνας.

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ